Werkwijze

Werkwijze

Wil je bij mij in therapie dan maak ik eerst graag kennis met je. Dat kan telefonisch of je komt langs in de praktijk. Kennismaken is vrijblijvend en vind ik voor beide partijen belangrijk; ik krijg een indruk van je en kan inschatten of ik je kan helpen en jij kan ervaren hoe ik ben en bepalen of je een traject wil aangaan.

Na de kennismaking starten we met de intake. In het intakegesprek bespreken we je hulpvraag en kijken we naar je achtergrond. De daaropvolgende sessie begint de therapie. Na 6 sessies evalueren we de voortgang en ontwikkelingen.

Wat kan je verwachten in een sessie 

Tijdens de therapeutische sessies gaan we aan de slag met wat er op dat moment in jouw leven aandacht vraagt. Samen gaan we op onderzoek uit. Dat doen we door niet alleen maar te gaan praten over wat jou bezighoudt. Om tot de kern door te dringen is het belangrijk om op een dieper niveau bewust te worden van je gevoelens.

We zijn in deze tijd vooral veel met ons hoofd bezig zodat we ons nauwelijks bewust zijn van wat we voelen. Als je werkelijk gaat ervaren en voelen wát je precies belemmert en hóe het je belemmert, is er ruimte voor verandering.

Dit proces van onderzoeken en doorvoelen is niet altijd makkelijk. Het is belangrijk dat je je veilig voelt. Ik begeleid je in je zoektocht. Zonder oordeel en met respect en aandacht ben ik bij je. Met mijn ervaring als psycholoog en therapeut kan ik de juiste vragen stellen en je een veilig kader bieden om tot dieper inzicht in je eigen leven te komen.

Welke technieken gebruik ik

In de therapie maak ik onder andere gebruik van technieken uit de Gestalttherapie, Focusing, Systemisch werk, Bio-energetica, Psychosynthese, Mindfulness, Meditatie en Visualisaties.