Werkwijze

Werkwijze

We beginnen voordat we de therapie starten eerst met een intake. Als je eerst (vrijblijvend) wil kennismaken kan dat natuurlijk ook. Je kan je telefonisch of schriftelijk aanmelden via e-mail of het contactformulier.

In het intakegesprek bespreken we je hulpvraag en kijken we naar je achtergrond. De daaropvolgende sessie begint de therapie. Na 6 sessies evalueren we de voortgang en ontwikkelingen.

Wat kan je verwachten in een sessie 

Tijdens de therapeutische sessies gaan we aan de slag met wat er op dat moment in jouw leven aandacht vraagt. Samen gaan we op onderzoek uit. Dat doen we door niet alleen maar te gaan praten over wat jou bezighoudt. Om tot de kern door te dringen is het belangrijk om op een dieper niveau bewust te worden van je gevoelens.

We zijn in deze tijd vooral veel met ons hoofd bezig zodat we ons nauwelijks bewust zijn van wat we voelen. Als je werkelijk gaat ervaren en voelen wát je precies belemmert en hóe het je belemmert, is er ruimte voor verandering.

Dit proces van onderzoeken en doorvoelen is niet altijd makkelijk. Het is belangrijk dat je je veilig voelt.Ik begeleid je in je zoektocht. Zonder oordeel en met respect en aandacht ben ik bij je. Met mijn ervaring als psycholoog en therapeut kan ik de juiste vragen stellen en je een veilig kader bieden om tot dieper inzicht in je eigen leven te komen.

Welke technieken gebruik ik

In de therapie maak ik onder andere gebruik van technieken uit de Gestalttherapie, Focusing, Systemisch werk, Bio-energetica, Psychosynthese, Mindfulness, Meditatie en Visualisaties.

Tevens ben ik Mind Eye Power practitioner. Dit is een aan EMDR verwante methode die heel goed werkt bij angstklachten en hardnekkige overtuigingen. Ik ben erg enthousiast over deze methode omdat het snel werkt, Als ik het idee heb dat het ook voor jouw hulpvraag geschikt is, zal ik het zeker inzetten!