NatuurPersoonlijke ontwikkelingZelfbeeld

Wat een goede bloemenvaas al niet kan doen….

Ik had laatst een prachtig boeket bloemen gekocht. Een bos met hele lange stelen waar ik dus een hele grote vaas voor nodig had. Die heb ik toevallig in huis, dus dat kwam goed uit. Toen de bloemen eenmaal in de vaas stonden, was ik een stuk minder enthousiast geworden. Het boeket kwam totaal niet uit de verf. Ik heb het een weekend zo gelaten en besloot toen dat er toch echt actie nodig was. Deze bos had een andere vaas nodig om tot zijn recht te komen. Ik heb talloze vazen staan en besloot wat te experimenteren. Uiteindelijk moest er flink geknipt worden in de stelen voor het juiste resultaat. Maar toen keek ik wel uit op een stralende bos bloemen!

Mensen zijn net als bloemen. Je moet zorgvuldig met ze omgaan en goed kijken wat bij ze past. Zoals een bos bloemen de juiste vaas nodig heeft om tot z’n recht te komen heb je als mens ook de juiste omgeving nodig om tot bloei te komen. Misschien voel je jezelf wel in een ‘vaas’ gepropt waar je niet in past. Moet je aan een beeld voldoen wat helemaal niet bij je past. Of dat nu werk is, of een relatie of iets anders. Je hoeft niet gelijk je leven rigoureus om te gooien om de om te buigen. Een beetje experimenteren, net zoals ik met mijn bloemen deed, kan een goed begin zijn. Heb je meer ruimte nodig of juist minder? Wil je de hoogte in of de breedte? Stap 1 is denk ik: erkennen dat de ‘vaas’ waarin je nu zit niet de juiste is en dat er actie nodig is! Actie van jou! Je bent niet veroordeeld tot die ene ‘vaas’ in je leven. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Tuurlijk is het eng of kom je dingen tegen die wat van je vragen, maar het resultaat kan verbluffend zijn. Uit ervaring weet ik dat het lastig is om hier in je eentje mee aan de gang te gaan. Juist omdat je vaak zo vast zit in je gedachtenpatroon. Ik help je graag in je zoektocht naar wat bij jou past.